Goed nieuws: de woningen van het project Besterburen zijn in de verkoop! Dat betekent dat u zich online kunt inschrijven op een of meerdere bouwnummers van uw voorkeur.

Locatie
De locatie van Besterburen ligt in het hart van de Tippe in het Poldergrid, omzoomd door groen en water. Heel bijzonder zijn de gezamenlijke binnentuinen waar gemeenschappelijke functies worden ontwikkeld, samen met bewoners. Een moestuin, kas of speelplek: dat is aan u! Samen met uw buren maakt u de buurt.

Woningaanbod
In Besterburen komen mooie, duurzame woningen waar u samen geniet van een gezonde, sociale leefomgeving. In totaal worden er 49 woningen ontwikkeld in het project. De buurt geeft het dorpse gevoel door onder andere de tuinen die vloeiend overlopen in het centrale binnengebied. In Besterburen worden 23 rijwoningen, 16 hoekwoningen (waarvan 4 met uitbouw) en 10 twee-onder-één-kapwoningen gerealiseerd.

Belangstelling
Heeft u interesse voor één of meerdere bouwnummers? Registreer dan via de knop belangstelling bovenaan deze website. Allereerst vult u uw NAW-gegevens in, waarna u vervolgens binnen enkele minuten een bevestigingsmail ontvangt met daarin een link om uw aanmelding af te ronden en een account aan te maken.

Heeft u al een account? Dan kunt u direct met uw accountgegevens inloggen.

Mijn VanWonen
Zodra uw account geactiveerd is of u ingelogd bent, komt u in ‘Mijn VanWonen’. In deze persoonlijke omgeving kunt u actuele informatie vinden over het project en belangrijke gegevens inzien, wijzigen of aanvullen.

In Mijn VanWonen kunt u via de button ‘online inschrijven’ uw interesse voor één of meerdere bouwnummers kenbaar maken in het inschrijfformulier. Alleen volledig ingevulde inschrijfformulieren tellen als inschrijving. Na uw inschrijving ontvangt u een bevestiging hiervan per e-mail. U kunt als geïnteresseerde slechts één keer inschrijven. Dubbele inschrijvingen worden uitgesloten.

Sluit inschrijving op dinsdag 19 juli 2022 om 09:00 uur, daarna toewijzen
Na het sluiten van de inschrijfperiode worden alle gegevens van de inschrijfformulieren verzameld en door ons gecontroleerd. Vervolgens worden de woningen toegewezen aan kandidaten. Indien u een bouwnummer toegewezen krijgt, wordt er een afspraak ingepland voor een verkoopgesprek. Tijdens dit verkoopgesprek ontvangt u alle informatie over de woning en de omgeving.

Indien u niet ingeloot bent, ontvangt u een e-mail waarin staat dat u als reserve kandidaat genoteerd staat. Wanneer een kandidaat afvalt en er komt een woning beschikbaar, dan wordt er automatisch willekeurig toegewezen.

Meerwaardebeding
Op 23 mei 2022 heeft de gemeenteraad van Zwolle positief besloten over Programmering en betaalbaarheidsaanpak Stadshagen. In dit besluit is een pilot ‘meerwaardebeding’ om woningen in de betaalbare categorie te houden opgenomen. Deze pilot wordt uitgevoerd in deelgebied De Tippe.

Uitgangspunten ‘meerwaardebeding’ zijn de volgende: VanWonen verplicht zich om de VON-prijs voor een woning in de categorie Middenduur 2 niet hoger te laten worden dan € 346.905,-. Vastgesteld prijssegement 2022.

Als gevolg hiervan wordt de te realiseren woning feitelijk onder de marktwaarde verkocht. De gemeente geeft een korting ten bedrage van het verschil tussen marktwaarde en € 346.905,- VON. Deze “koperskorting” dient terugbetaald te worden bij verkoop van de woning. Klik hier om te kijken om welke bedragen het gaat. We begrijpen dat het meerwaardebeding vragen oproept, daarom hebben we op deze pagina aanvullende documenten over dit onderwerp geplaatst.

Naast het meerwaardebeding geldt voor deze woningen een zelfbewoningsplicht.

Deel deze pagina:

Contactpersonen