Kavelkaart Besterburen – De Tippe

X
Zoekopdracht >>

Aanbod

Woningsoort

Woningsoort

Kamers

Kamers

Prijs

Prijs

Kavelgrootte

Kavelgrootte

Woonoppervlak

Woonoppervlak

Kavelkaart

Prijslijst

Swipe voor alle kolommen
Nr. Type Status Prijs (v.o.n.) Kavelopp. Woonopp. (GBO) Uitzicht Meer

In totaal worden er 49 duurzame woningen ontwikkeld. De buurt geeft het dorpse gevoel door onder andere de tuinen die vloeiend overlopen in het centrale binnengebied. In Besterburen worden 23 rijwoningen, 16 hoekwoningen (waarvan 4 met uitbouw) en 10 twee-onder-één-kapwoningen gerealiseerd.

Meerwaardebeding
Op 23 mei 2022 heeft de gemeenteraad van Zwolle positief besloten over Programmering en betaalbaarheidsaanpak Stadshagen. In dit besluit is een pilot ‘meerwaardebeding’ om woningen in de betaalbare categorie te houden opgenomen. Deze pilot wordt uitgevoerd in deelgebied De Tippe, Stadshagen.

Uitgangspunten ‘meerwaardebeding’ zijn de volgende: VanWonen verplicht zich om de VON-prijs voor een woning in de categorie Middenduur 2 niet hoger te laten worden dan € 346.905,-. Vastgesteld prijssegement 2022. Als gevolg hiervan wordt de te realiseren Woning feitelijk onder de marktwaarde verkocht. De gemeente geeft een korting ten bedrage van het verschil tussen marktwaarde en € 346.905,- VON. Deze “koperskorting” dient terugbetaald te worden bij verkoop van de woning. Klik hier om te kijken om welke bedragen het gaat. We begrijpen dat het meerwaardebeding vragen oproept, daarom hebben we op deze pagina aanvullende documenten over dit onderwerp geplaatst.

Naast het meerwaardebeding is er bij deze woningen sprake van een zelfbewoningsplicht.

Deel deze pagina:

Contactpersonen